![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 285 Pomógł: 18 Dołączył: 30.01.2014 Skąd: <?=$_GET['city']?> Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
potrzebuję wskazówki/pomocy
jak można zrobić żeby sprawdziło zmienną na obecność numeru bota. przykładowo użytkownik napisze: "Hej 25.02 o godzinie 12:00 wybieram się do pizzerii, pójdziesz ze mną?" $nrBot zawiera cyfry (25021200) które po kolei napisał użytkownik a jak sprawdzić metodą isBot każdą możliwość (z przykładów jak poniżej, bo niema wypisać z przedziałów czy jest w wiadomości numer bota czyli darmowej reklamy bota na co nie zezwalam). 5021200 - false (jak nie bot) 2502120 - true (jak bot) 200 - true (jak bot) Ten post edytował ZaXaZ 23.02.2014, 15:49:27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 578 Pomógł: 69 Dołączył: 15.04.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co to za bzdura?
Funkcja isBot sprwdza czy użytkownik jest botem na podstawie jego numeru gg. Wstawianie tam cyfr z jego wypowiedzi jest zupełnie bezsensowne. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 285 Pomógł: 18 Dołączył: 30.01.2014 Skąd: <?=$_GET['city']?> Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co to za bzdura? Funkcja isBot sprwdza czy użytkownik jest botem na podstawie jego numeru gg. Wstawianie tam cyfr z jego wypowiedzi jest zupełnie bezsensowne. taka bzdura że pisze czat gg oparty o bot api, a to ma sprawdzić czy użytkownik nie wysłał wiadomości z numerem zawierający numer gg należący do bota, jeśli zawiera -> da bana ale z tym już sobie poradzę. Chodzi mi tylko żeby sprawdziło kilka możliwości, kilka bo mniej niż 100. |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Czyli jeśli napiszę do kolegi:
"Hej 25.02 o godzinie 12:00 wybieram się do pizzerii, pójdziesz ze mną?", to dostanę bana bo jakiś bot jest pod numerem 2502120 (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Zaiste bzdura. |
|
|
![]()
|
|
Czyli jeśli napiszę do kolegi: "Hej 25.02 o godzinie 12:00 wybieram się do pizzerii, pójdziesz ze mną?", to dostanę bana bo jakiś bot jest pod numerem 2502120 (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Zaiste bzdura. Więc tak: * jest możliwość odwołania się od niesłusznej blokady, numer administratora będzie podany w die. * tak jak pisałem w starszych postach, nie zezwalam na reklamę innego bota/czatu przez konkurencję. A z doświadczenia wiem że to jest ciągłe od lat i się chyba nie zmieni. * Uznajmy że ten pomysł jest dla prawie każdego głupi czy jak kto woli to określić, ale proszę podać mi lepszy pomysł skoro to takie bezsensowne. dodam że przechowywanie w bazie numerów jest już przestarzałe a poza tym numery takie mogą się zmieniać (być nieaktualne) -- EDIT -- to może by tak nie wysyłać wiadomości jeśli zawiera numer i wyśle automatycznie komunikat do użytkownika jeśli zawiera prawdo podobnie numer bota, czekam tak czy inaczej na inne pomysły. Ten post edytował ZaXaZ 24.03.2014, 01:01:09 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 20:29 |